Menu
Interior

Kleur

Kleur

Zoals ik al eerder beschreef, ben ik het interieur thuis aan het boosten.
Al snel wist ik dat ik de kleuren van Farrow and Ball wilde gaan gebruiken. Ik gebruik hun kleurenkaart soms voor klanten. Uiteraard ligt het wel aan je budget, want deze verf is niet goedkoop. Echter straalt het een hoog kwaliteitsniveau uit.
En wat hebben ze toch prachtige kleuren! Zo moeilijk kiezen.
Ik wilde meer rust in huis uitstralen. Een soort chique beachy look.

Een poos geleden wilde ik voornamelijk warmte en was ik erg fan van de kleur oudroze. Nu stoorde ik me aan de grijze, linnen, zware, gordijnen in combinatie met het oudroze. Toen was het perfect. En ik merkte voornamelijk dat ik me vasthield aan mijn interieur zoals mijn moeder hem nog gezien had. Maar de tijd vraagt om iets nieuws. En eerlijk is eerlijk, in een huis waar zo wordt geleefd waren de muren ook wel degelijk toe aan een lik verfrissing.

Er waren drie rustige tinten op de kleurenkaart die er voor mij uitsprongen.

Ik ga altijd na bij de tintjes welk gevoel ik erbij krijg.

Uiteindelijk werd het de kleur “Jitney” voor in de woonkamer. Maar it woudn’t be me als ik het niet gelijk rigoureus zou doen.

De gordijnen gingen in de verkoop, de klok werd vervangen voor een nieuwere versie, de spiegel ging in de verkoop. Allemaal maar materiaal, maar ik was er lang aan gehecht. De spiegel hadden we in Alkmaar gekocht toen we net samenwoonden bij een heerlijke woonoutlet, nog voordat er kinderen kwamen. In Alkmaar, in Portugal, in Eindhoven en in Elst werd hij zorgvuldig weer opgehangen, altijd onder toeziend oog van mijn moeder. De klok kwam ook ergens uit die tijd.
Bizar genoeg vond ik het tijd, de spullen werden snel verkocht en gek genoeg, geen vezeltje in mijn lijf vond het lastig. De herinneringen houd ik fijn bij mij.

Inmiddels is de nieuwe raambekleding besteld. De verf zit op de muur. Nog wat decoratie her en der en de woonkamer is omgetuned naar de sfeer die ik graag wilde creëren.
Natuurlijk kan onze leefkeuken niet worden overgeslagen. De tafel ging eruit, de stoelen. Wat decoratie her en der werd gewisseld.
Op de kleurenkaart koos ik voor de kleur “Blue Grey” als hoofdtoon voor in de keuken. De verf gaat niet strak op de hele muur. Een deel krijgt vlakken voor een speels effect waarin de kleur “Jitney“ uit de woonkamer wat terugkomt voor een samenhangend geheel. Dit vraagt enige nauwkeurigheid. Het andere deel in de keuken was een hele muur met krijtverf, deze wordt deels wit en deels “Blue Grey”.
Ik zal het eindresultaat uiteraard met jullie delen zo gauw het allemaal af is!

No Comments

    Leave a Reply