Menu
Health

Oma’s soep

Oma's soep

We hebben allemaal wel een geur die ons ergens aan herinnert…
Zo doet de geur van rozenbottels mij denken aan de speeltijd van mijn zus en mij vroeger in de straat. We plukten rozenblaadjes en maakten daar parfum van.
Maar zo is ook de geur van verse groentesoep. De verse maaltijd groentesoep van mijn oma. Die we op speciale dagen aten. Kerst, Pasen, maar ook wanneer er bijzonder bezoek kwam, de soep staat gelinkt aan gezelligheid en warmte.
Mijn moeder maakte die soep zorgvuldig volgens recept van mijn oma. Ik was er natuurlijk als de kippen bij om dit recept ook te bezitten om dit voor mijn eigen gezin te kunnen koken. Ik heb vaak met mijn moeder meegekeken.
Ik weet dat je de toekomst soms kunt verheerlijken en dat het in de praktijk allemaal anders werkt, maar ik zou het toch heerlijk vinden als mijn vier knullen op een dag zaterdags thuiskomen om allemaal mama’s soep te eten.
Mijn kinderen vinden de soep heerlijk. Als ik soepvlees aan het stoven ben dan roepen ze al: “jaaa we eten soep”!

Ik vind het een eer om mijn oma’s èn mama’s heerlijke recept te kunnen delen.

You better try it!

Benodigdheden
• 350 à 450 gram runderpoulet aan één stuk.
(dit kun je vragen bij de slager, dan snijden ze het af. Het is belangrijk, omdat je het schuim zo makkelijker kunt afscheppen)
• 350 gram boeren soepgroenten
• Pakje smaakmaker groentesoep
• Runderboullion tabletten
• Vermicelli
• Zout en Peper

Bereiding
Leg het blok runderpoulet in een grote pan en vul het met water. Breng het langzaam aan de kook. Schep het schuim af dat ontstaat. Als je het schuim hebt weg geschept dan voeg je 4 blokjes bouillon toe.
Zet de pan op het kleinste pitje en plaats het op een sudderplaatje.
Laat het ten minste drie uur stoven.

Zet de soep weer op een normale pit. Haal het blok vlees eruit en snijdt het in stukjes.  Gooi het daarna terug in de pan. Voeg de soepgroenten, vermicelli en het blokje smaakmaker toe. Breng het langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat het een kwartiertje koken.

Nu moet je proeven. Met een lepel controleer je de smaak. Mocht je de soep wat zouter willen dan kun je ervoor kiezen om nog een bouillonblokje toe te voegen, of wat zout en peper.

Lekker stokbrood en kruidenboter (die maken we ook zelf!) erbij.

Ik hoop dat de soep jullie net zo smaken zal als bij ons.
Eet smakelijk!

No Comments

    Leave a Reply